Cyprus Company Advantages

  1. Χαμηλός εταιρικός φορολογικός συντελεστής – 12,5%.
  2. Απαλλαγή των ληφθέντων μερισμάτων από τη φορολογία (υπό προϋποθέσεις ).
  3. 2,5% φόρος επί των μερισμάτων για Ελλαδίτες επενδυτές εφόσον δηλωθούν τα μερίσματα στην Ελλάδα και πληρούνται τα 2 κριτήρια της γνωμάτευσης για την Εφαρμογή της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας
  4. Δεν γίνεται παρακράτηση φόρου στην πηγή για τις πληρωμές των μερισμάτων, τόκων και δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας (όταν αυτά χρησιμοποιούνται εκτός Κύπρου), σε μη φορολογικούς κατοίκους Κύπρου.
  5. Δε φορολογούνται μερίσματα μεταξύ των Κυπριακών εταιρειών, ενώ εξαιρούνται του φόρου και μερίσματα από ξένες επενδύσεις (υπό προϋποθέσεις) νοουμένου ότι το μερίδιο της επένδυσης ξεπερνά το 1%
  6. Φορολογούνται με 12,5% τόκοι που προέρχονται από ή είναι στενά συνδεδεμένοι με τη συνήθη διεξαγωγή της επιχείρησης (π.χ. τόκοι εμπορικών χρεωστών ή μεταξύ εταιρειών συγκροτήματος όπου η εταιρεία ενεργεί ως χρηματοδοτικό όργανο του συγκροτήματος)
  7. Δεν υπάρχει φορολογία στα κέρδη από την πώληση των τίτλων (δεν απαιτείται ελάχιστη περίοδος συμμετοχής, ποσοστό κ.λπ.)
  8. Δεν προκύπτει φορολογία στα κέρδη μόνιμης εγκατάστασης Κυπριακής Εταιρείας στο εξωτερικό.
  9. Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών (capital gains) επιβάλλεται μόνο σε ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην Κύπρο ή σε μετοχές ιδιωτικής εταιρείας που κατέχει ακίνητη περιουσία στην Κύπρο.
  10. Δεν προκύπτει φορολογία κατά τις Αναδιοργανώσεις εταιρειών (π.χ. συγχωνεύσεις, διασπάσεις).
  11. Οι Φορολογικές ζημιές μεταφέρονται στα επόμενα 5 έτη
  12. Επιτρέπεται ο συμψηφισμός ζημιών συγκροτήματος
  13. Ευρύ δίκτυο διμερών συμφωνιών για τη απαλλαγή από τη διπλή φορολογία, με πάνω από 80 χώρες και επενδυτικούς προορισμούς. 
  14. Μονομερής  φορολογικές ελαφρύνσεις για φορολογία που πληρώθηκε από Κυπριακή εταιρεία στο εξωτερικό ανεξάρτητα από την ύπαρξη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.
  15. Δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε προϋποθέσεις για τη κεφαλαιουχική επάρκεια των Κυπριακών Εταιρειών, δανεισμός ή μετοχικό κεφάλαιο ή κανόνες ελάχιστης κεφαλαιοποίησης.
  16. Πλήρης υιοθέτηση των Κοινοτικών Οδηγιών και των διεθνών οργανισμών πχ ΟΟΣΑ σε σχέση με τις βέλτιστες αποδεκτές φορολογικές πρακτικές.

Sign Up

We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine